Image Alt

Interview met Projectleider-Bouwkundig adviseur Remco

Interview met Projectleider-Bouwkundig adviseur Remco

Er staat een vacature bij ons open voor Projectleider / Bouwkundig adviseur. Maar wat houdt deze functie precies in? Hoe ziet je werkweek eruit, welke werkzaamheden kun je verwachten? We vroegen het onze collega Remco Brand. Hij is al ruim 18 jaar bij ons in dienst in deze functie en weet er alles over te vertellen.

De vacature voor Projectleider / Bouwkundig adviseur is inmiddels ingevuld. Houd onze vacature pagina en socials in de gaten voor nieuwe vacatures!

Hoe ziet je werkweek eruit?
De week begint meestal op kantoor, hier werk ik mijn mailbox bij en bewaak ik de processen qua tijd, kwaliteit en budget. Hieruit volgen zowel korte als lange termijn acties. Denk aan vragen die voortkomen uit lopende bouwprojecten en direct actie vereisen, maar ook acties die meer tijd vragen omdat er bijvoorbeeld afstemming met meerdere partijen moet worden gezocht. Er vinden wekelijks bouw- en ontwerpteam vergaderingen plaats waar ik aan deelneem. De uitwerking van verslagen, agenda’s en het bewaken van actiepunten is hier ook onderdeel van. 

Naast het begeleiden van bouwprocessen breng ik ook bouwkundige adviezen uit. Hiervoor is het noodzakelijk om regelmatig locaties te bezoeken, en gebruiker en/of eigenaar te interviewen. De opgehaalde input werk ik vervolgens, vaak in samenwerking met een of meerdere collega’s, uit in een advies. 

Uit welke werkzaamheden bestaat de functie voornamelijk?

  • Directievoering en bouwmanagement voor nieuwbouw- en renovatieprojecten, sloopwerkzaamheden en herstelwerk
  • Advisering voor verduurzamingstrajecten
  • Advisering MT bij vraagstukken rondom huisvesting
  • Advisering bij klachten
  • Voorbereiding voor juridische trajecten
  • Begeleiding bij ontwerp- en verduurzamingsprocessen
  • Begeleiding bij pilotprojecten, incl. monitoring
  • Detachering voor een externe partij / opdrachtgever

Ben je vooral in teamverband of juist zelfstandig aan het werk?
Aan de hand van bovenstaande opsomming zie je dat de werkzaamheden heel divers zijn. De projecten vinden bijna altijd plaats in wisselende samenstelling van partijen. Dit maakt het een enorm afwisselende baan die zich voor 70% laat inplannen, de overige 30% bestaat uit dagelijks reageren op ad hoc situaties en omstandigheden. Je krijgt veel eigen verantwoordelijkheid. Je werkt voor een groot deel zelfstandig, meestal in klein teamverband van ca. 3 collega’s, maar het komt ook regelmatig voor dat je individueel opereert. Naar mijn idee een goede mix van beiden dus!

Wat maakt het werk als Projectleider-Bouwkundig adviseur leuk?
Voor mij is dat de grote afwisseling van projecten en hiermee ook de disciplines waar je bij betrokken bent, de dynamische omstandigheden, de eigen verantwoordelijkheid, en de ruimte die je krijgt om invulling aan je werkzaamheden te geven. Maar ook het resultaat, een gebouw dat er voor de komende 50 jaar staat nadat een project is afgerond, en de terugkoppeling van (eind)gebruikers dat hetgeen gerealiseerd is voldoet aan verwachtingen of zelfs overtreft. Daarnaast geeft het natuurlijk ook voldoening als een project binnen de vooraf gemaakte afspraken is gerealiseerd.

Hoe omschrijf je de sfeer binnen Marsaki?
Marsaki is een jong en dynamisch bedrijf. Een platte structuur zonder drempels. Collega’s vinden elkaar eenvoudig om van elkaar te leren en om ervaringen met elkaar te delen. Er heerst een informele sfeer en er is altijd ruimte voor sociaal contact en wat gekkigheid tussendoor. 

Wat voor iemand past volgens jou in de functie van Projectleider – Bouwkundig adviseur?
Iemand met een bouwtechnische achtergrond, die sociaalvaardig en ondernemend is en zowel zelfstandig als in teamverband goed functioneert. Daarnaast zou het fijn zijn als onze nieuwe collega een praktische instelling heeft en vooruit kan denken. Eigenwijsheid (tot op zekere hoogte) is een pré!