Image Alt

Interview met VvE-beheerders Cieska & Emile

Interview met VvE-beheerders Cieska & Emile

Iemand die een appartement koopt is automatisch lid van de vereniging van eigenaren (VvE). De VvE zorgt voor het beheer en onderhoud van de gemeenschappelijke delen van een appartementengebouw. Onze afdeling VvE- & vastgoedbeheer begeleidt en adviseert ruim 160 VvE’s bij het maken van de juiste keuzes op gebied van administratie, bestuur, financiën, techniek en vastgoed. 

Voor uitbreiding van dit team zijn we op zoek naar een enthousiaste VvE-beheerder! Maar wat houdt deze functie precies in? Hoe ziet je werkweek eruit, welke werkzaamheden kun je verwachten? We vroegen het onze collega’s Cieska Roskam en Emile Verburg. Cieska is in dienst sinds 2017, Emile sinds 2021. Zij kunnen je alles vertellen over deze uitdagende functie!

De vacature voor VvE- en vastgoedbeheerder is inmiddels ingevuld. Houd onze vacature pagina en socials in de gaten voor nieuwe vacatures!

Hoe ziet je werkweek eruit als VvE-beheerder?
“De werkweek ziet er afwisselend uit. Dit varieert van interne en externe overleggen op kantoor, tot ledenvergaderingen op locatie met de leden van een VvE. De ledenvergaderingen worden i.s.m. het bestuur van de VvE voorbereid. Gedurende de dag zijn we ook bezig met administratieve en financiële zaken. Voorbeelden zijn o.a. facturen controleren van de VvE’s in de eigen portefeuille, jaarrekeningen en begrotingen nakijken, e-mails behandelen afkomstig van VvE’s of  leveranciers. Dit alles in samenwerking met onze collega’s van de financiële en bouwkundige afdeling en de servicedesk. Ook houden we de meerjaren onderhoudsplannen (MJOP’s) in de gaten en bespreken we met de VvE’s welk onderhoud aan hun gebouw nodig is. Zowel overdag als ’s avonds gaan we regelmatig op pad om ledenvergaderingen bij te wonen, te notuleren en/of voor te zitten, afhankelijk wat de wens van de VvE is.”

Uit welke werkzaamheden bestaat de functie voornamelijk?

“We hebben een diverse portefeuille, van wat oudere portiekflats tot luxe appartementencomplexen en alles wat daar tussen zit! Wat in de huidige tijd ook veel voorkomt is het verduurzamen van complexen. Wij denken hierin mee met de VvE en adviseren daar waar mogelijk.” 

Ben je vooral in teamverband of juist zelfstandig aan het werk?
“Iedere VvE-beheerder is verantwoordelijk voor zijn/haar eigen portefeuille met VvE’s. Je bent het gezicht van Marsaki naar al je contactpersonen, sturend richting de financiële, technische en administratieve afdeling. Het beheer wordt uiteindelijk door het gehele team gerealiseerd. Er vindt veel overleg plaats met collega’s en we kunnen altijd bij elkaar terecht met vragen of om te sparren, en uiteraard ook voor de nodige ontspanning tussen de bedrijven door.”

Wat maakt het werk als VvE-beheerder leuk?
“De afwisseling qua werkzaamheden; de ene dag zit je de hele dag aan je bureau en de andere dag rijd je door heel Zeeland voor afspraken met je contactpersonen. Het contact met verschillende mensen zoals klanten, leveranciers en partners. De mix van zelfstandig werken en teamwork. En uiteraard de collega’s!”

Hoe omschrijf je de sfeer binnen Marsaki?
“Er wordt hard gewerkt bij Marsaki en iedereen is erg betrokken, zowel bij het bedrijf als bij elkaar. Er zijn korte lijnen en de onderlinge sfeer is heel goed.”

Wat voor iemand past volgens jullie in de functie van VvE-beheerder?
“Een zelfstandige, verantwoordelijke en zelfverzekerde teamspeler die gezond kritisch en tactvol is, en daarbij ook een goed inlevingsvermogen heeft.”