Image Alt

Marsaki On Tour – Onderwijs

Marsaki On Tour – Onderwijs

Op 22 september vond de derde en laatste editie van Marsaki On Tour plaats. Ook deze duurzaamheidsexcursie stond in het teken van het stimuleren van kennisdeling en het uitwisselen van praktijkervaring tussen organisaties die te maken hebben met verduurzamingsopgaven.

Het thema van deze derde excursie was onderwijshuisvesting. De deelnemers reden op e-choppers een route langs diverse onderwijsinstellingen op Walcheren. Zo bezochten we MFA Biggekerke ‘Onderdak’ in Biggekerke, ’t Klinket in Koudekerke, CSW Bestevaêr in Vlissingen en De Combinatie in Vlissingen. Op iedere locatie wisselden we kennis en ervaringen met elkaar uit. Namens Archipel Scholen sprak Henk Zielstra om zijn ervaringen met de groep te delen. Het mooie weer, de smakelijke lunch en gezellige borrel bij Het Strandhuys in Dishoek maakten de middag compleet.

We blikken terug op drie geslaagde excursies, waar we veel diverse en duurzame projecten bezochten. Eerder organiseerden we twee excursies met als thema’s (bestaande) woningbouw en zorghuisvesting. Naast het delen van kennis, ervaringen en interessante ontwikkelingen, maakten we vooral kennis met elkaar en elkaars projecten. Er zijn waardevolle contacten gelegd en we hebben allemaal veel inspiratie opgedaan. Aan iedereen die heeft deelgenomen: bedankt!