Platform Energiek Zeeland

Regio Zeeland

Platform Energiek Zeeland

Regio Zeeland

Platform Energiek Zeeland

Regio Zeeland

Voor woningeigenaren is het vaak lastig om te bepalen hoe de eigen woning het slimst verduurzaamd kan worden. Wat is er allemaal mogelijk? In welke volgorde en door welke partijen kun je de maatregelen het beste laten uitvoeren? Hoe houd je het betaalbaar? Welke subsidies zijn er? En hoe zorg je ervoor dat je woning niet alleen nu, maar ook later bij je wensen aansluit? Energiek Zeeland helpt woningeigenaren hierbij. Met een web portal, onafhankelijke, vrijwillige Zeeuwse woningambassadeurs en met Zeeuwse aannemers en installateurs. De wensen van de woningeigenaar en zijn woning staan hierbij centraal.

Marsaki heeft veel ervaring in de verduurzaming van vastgoed voor professionele partijen. Vanuit onze achtergrond en maatschappelijke betrokkenheid wilde Marsaki deze kennis bereikbaar maken voor particuliere woningeigenaren en heeft in 2015, samen met Marten Wiersma, het initiatief genomen om een onafhankelijk advies te ontwikkelen. Hiervoor is een rekenhart ontwikkeld dat particuliere eigenaren handelingsperspectief bied, om volgens de trias-energetica, hun woning te verduurzamen in de juiste volgorde en passend bij hun eigen wooncarrière. Vervolgens is vanuit het Zeeuws Energieakkoord Platform Energiek Zeeland ontstaan. Bij de ontwikkeling van de webportal, met hierin het rekenhart, zijn vele stakeholders betrokken geweest. Gemeenten, de Provincie, Zeeuwind, Zeeuwse Milieufederatie, netbeheerder Enduris, een aantal Zeeuwse bedrijven en last but not least diverse actieve dorpen die met duurzaamheid bezig zijn.

Wij verzorgen voor Platform Energiek Zeeland het opleiden van vrijwilligers tot woningambassadeur. Na het opleiden hebben we een coördinerende rol hierover en kunnen de woningambassadeurs bij ons terecht met vragen over moeilijke situaties welke ze aantreffen bij woningen. Verder voeren wij, namens de stichting, het management over de aangesloten realisatiepartners en bewaken we de marktconformiteit van de te hanteren prijzen binnen het platform. Mede dankzij de aangesloten realisatiepartners partijen hebben we inmiddels de juiste verduurzamingsmaatregelen uitgewerkt.

Meer informatie over dit project?

Walter Koens
Walter Koens
0113-273055
info@marsaki.nl
Walter Koens
Walter Koens
0113-273055
info@marsaki.nl

Opdrachtgever

Stichting Energiek Zeeland

Locatie

Regio Zeeland

Status

Lopend

Omschrijving

Duurzaamheidsadvies voor particulieren

Sector

Wonen

Functie

Woonruimte

Diensten

Bouwadvies
Duurzaamheidsadvies
Kwaliteitsmanagement
Procesmanagement
Vastgoedadvies
Verduurzamen