SMWO

Goes

SMWO

Goes

SMWO

Goes

SMWO had de wens het gebouw toekomstbestendig te houden en zeker voor een periode van 20 tot 25 jaar nog verder te exploiteren. Het gebouw had recent een energielabel verkregen en heeft tot 2029 een energielabel A voor een kantoorfunctie. Dit suggereert dat het een zuinig gebouw is waar geen verduurzaming meer mogelijk is. Echter gezien de aanwezige klachten was het aannemelijk dat er nog verbeteringen mogelijk waren in gebruik, energiebesparing en exploitatiekosten.

Marsaki heeft het gebouw geanalyseerd en een duurzaamheidsadvies uitgebracht. Naar aanleiding van de scenario’s die hieruit voortkwamen bleek dat er een mismatch was tussen de toekomstvisie van de organisatie en de toekomstbestendigheid van het vastgoed. Het gebouw voor een periode van 20 tot 25 jaar verder exploiteren bleek economisch zeer onverantwoord. Dankzij ons duurzaamheidsadvies is uiteindelijk besloten om een ander pad in te slaan. Een instandhoudingadvies voor de korte termijn (welke verduurzamingsmaatregelen moeten in de tijd dat het gebouw nog functioneert noodzakelijk getroffen worden, op welke termijn en tegen welke kosten). En op middellange termijn wordt verder gezocht naar andere huisvesting.

" Marsaki heeft ons een goed en praktisch bruikbaar advies gegeven over de toekomst van ons gebouw op korte en lange termijn. Zij zijn in staat om ook aan mensen die niet ingevoerd zijn in techniek en installaties duidelijk uit te leggen welke werkzaamheden moeten worden uitgevoerd en denken mee hoe dit op een kostenbewuste manier kan worden opgepakt. "

Marja Noordhoek | 
SMWO

Meer informatie over dit project?

Walter Koens
Walter Koens
0113-273055
info@marsaki.nl
Walter Koens
Walter Koens
0113-273055
info@marsaki.nl

Opdrachtgever

SMWO

Locatie

Goes

Status

Afgerond 2020

Omschrijving

Duurzaamheidsadvies kantoorgebouw

Sector

Zorg en Welzijn

Functie

Kantoor

Diensten

Duurzaamheidsadvies
Vastgoedadvies
Verduurzamen