Westerschans

Goes

Westerschans

Goes

Westerschans

Goes

Project Westerschans is onderdeel van de herstructurering van het havengebied in Goes en bestaat uit drie fases. Marsaki begeleidt het hele proces én het project- en bouwmanagement in opdracht van RWS Projecten B.V. en in samenwerking met de gemeente Goes. Wij verzorgen ook de aansturing van de complete infrastructuur inclusief het aanbrengen van een fietstunnel. Het project wordt duurzaam verwarmd middels een ijsbuffersysteem.

Om ervoor te zorgen dat bewoners en recreanten in alle rust kunnen genieten, is de weg omgelegd waardoor een autovrije zone voor de gebouwen is ontstaan. Daarnaast is een fietstunnel onder de Ringbaan aangelegd en een directe verbinding met het centrum van de stad gerealiseerd. Fase 1A bestaat uit 83 duurzame en comfortabele huurappartementen en kadewoningen. Tevens zijn er 2 commerciële ruimtes gerealiseerd voor Albert Heijn en Floor Foods. Alle appartementen en ruimtes zijn in gebruik. Fase 1B is inmiddels ook opgeleverd en uitverkocht. Deze fase omvat 29 koopappartementen en 4 commerciële ruimtes. Momenteel wordt er gewerkt aan fase 2, de realisatie van een hotel en koopappartementen.

Naast de omvang van het project is de opgave om de gehele infrastructuur te verleggen een bijzondere uitdaging geweest. De Westhavendijk is verlegd en er is een fietstunnel aangebracht. De voorbereiding en coördinatie van de infrastructuur hebben wij gerealiseerd. Daarnaast wordt fase 1 verwarmd met een bijzonder energieconcept. Er is een ijsbuffersysteem toegepast, uniek in Nederland in een dergelijke toepassing! De afstemming van infrastructuur, bouwactiviteiten en het bijzondere energieconcept waren een mooie uitdaging maar is tot op heden naar volle tevredenheid van betrokken partijen verlopen.

Meer informatie over dit project?

Ruud de Baar
Ruud de Baar
0113-273055
info@marsaki.nl
Ruud de Baar
Ruud de Baar
0113-273055
info@marsaki.nl

Opdrachtgever

Beveland Wonen

Locatie

Goes

Status

Lopend

Omschrijving

112 appartementen 6 commerciële ruimtes

Sector

Commercieel
Wonen

Functie

Winkel
Woonruimte

Diensten

Bouwmanagement
Duurzaamheidsadvies
Kwaliteitsmanagement
Procesmanagement
Programmamanagement
Projectmanagement