Image Alt

(D)MJOP

(D)MJOP

Een Meerjarenonderhoudsplanning (MJOP) is bedoeld voor VvE’s of coöperaties van woningen en wooncomplexen. Een MJOP geeft inzicht in wat er de komende jaren aan onderhoud moet plaatsvinden en wat hier de kosten van zijn. Op deze manier kunt u de kosten van onderhoud van een complex over de jaren spreiden. Een DMJOP (Duurzaam Meerjarenonderhoudsplan) is een meerjarenonderhoudsplan waarin naast het reguliere onderhoud ook duurzaamheidsmaatregelen worden opgenomen.

Indien u geen MJOP opstelt, heeft u ook geen inzicht in de verwachte kosten aan groot onderhoud. In dat geval zal er ook geen geld gespaard worden voor onderhoud en kan het zijn dat eigenaren van woningen onverwachts hoge rekeningen moeten betalen. Los van de financiële gevolgen kan dit ook onenigheid tussen de VvE-leden veroorzaken. Wij adviseren daarom alle VvE’s om een MJOP op te stellen en deze periodiek te actualiseren. Onze adviseurs kunnen u hier uitstekend bij helpen.

Naast onderhoud speelt het thema verduurzaming van gebouwen een steeds grotere rol. Hierover heerst nog veel onduidelijkheid, zowel qua mogelijkheden maar vooral ook qua wet- en regelgeving, terugverdientijden en het stellen van prioriteiten. Belangrijk is dat het duurzaamheidsadvies inhaakt op eventueel gepland onderhoud of problemen en ongemakken die m.b.t. het gebouw worden ervaren, zodat werkzaamheden waar mogelijk gecombineerd kunnen worden. Ook hierin kunnen wij adviseren! Lees hier meer over het thema ‘verduurzamen’ en wat wij hierin voor u kunnen betekenen.

Marsaki ondersteunt u bij het beheren van uw vastgoed. Ook kunnen wij het volledige beheer voor u uit handen nemen. Wij bieden meerwaarde ten opzichte van andere beheerders, omdat wij vanuit onze technische achtergrond en veelzijdige expertise als organisatie net een stap extra kunnen zetten. Hierdoor kunnen wij uw vraagstuk vanuit een breder perspectief bekijken en mogelijke uitdagingen oplossen voordat ze ontstaan. Wat u uit handen geeft bepaalt u zelf, we kunnen losse beheerderswerkzaamheden voor u uitvoeren maar ook het complete vastgoedbeheer van a tot zo voor u verzorgen.

Bekijk referenties:

VvE St. Jakobsschelp, Bergen op Zoom

VvE Boulevard, Sint-Annaland

VvE Beatrixhof, Wemeldinge

"Wij als klein bestuur van VvE De Spinne zijn blij met Marsaki Vastgoedbeheer, voor hun deskundige ondersteuning en prettige samenwerking."

J. de Feijter|

VvE De Spinne, Goes

"Een eigen contactpersoon, oplossingsgericht meedenken en korte communicatielijnen."

A. Groeneveld|

VvE Amaliahof, Wissenkerke

"Marsaki levert goede service, korte lijnen en hulp waar nodig. Het belang van onze VvE staat bij hen voorop."

R. Romijn|

VvE Bastion, Hansweert

"Samenwerken met Marsaki is professioneel samenwerken aan een thuis voor bewoners."

R. Luiten|

Stichting Serviceflats Zeeland

Een MJOP voor uw gebouw?

Wij helpen u graag, neem gerust contact op!